Stall André

Hästkunnade i generationer!

Nyheter

Vill du jobba hos två A-tränare i dressyr?

Publicerad av den Nov 9, 2015 i I Stallet | 0 kommentar

Vill du jobba hos två A-tränare i dressyr?

Då Maria som varit hos oss i två år ska sluta behöver vi en ny medarbetare från jan/feb 2016. Vi söker i första hand en person som kan kombinera god ridskicklighet med att sköta marktjänsten kring hästarna och träningsverksamheten.

Vi har 12 – 15 hästar i stallet, där ca hälften är hästar som vi tränar varav merparten unghästar, och hälften inackorderingar som mestadels sköts av sina ägare.

Vi behöver främst en ryttare som är van att rida unghästar, har du rätt inställning och förmåga kommer du att få rida en hel del och även få möjlighet att tävla.

Sedvanliga sysslor som fodring, mockning,  in- och utsläpp samt skötsel av hästarna ingår också.  Du måste vara noggrann och säker i din hästhantering, helst med tidigare erfarenhet av arbete i hästbranschen. Tidigare unghäst- och hingstvana är ett stort plus.

Du behöver vara van att hålla ett gott arbetstempo och bra på att planera och kunna arbeta självständigt. Vi vill gärna att du tar med egen häst för träning då vi kan erbjuda träning både för A-tränare Kerstin André och A-tränare Pernilla André Hokfelt.

Minst B-körkort och egen bil krävs för tjänsten. Villkor enligt överenskommelse.

Maila gärna en kort presentation där du beskriver dig själv och vilka erfarenheter du har som gör att du passar för jobbet och vill vara en del i vårt team. Ange gärna referenser från tidigare jobb. Mailadressen är:info@stallandre.com.

Pernilla har ibland svårt att ta samtal vid ridning och lektioner men du som är intresserad kan lämna ett meddelande på telefonsvararen. Mobil 0708-753138.

Väldigt välkommen med din ansökan!

Waquero såld

Publicerad av den Nov 8, 2015 i Saluhästar | 0 kommentar

Waquero såld

Waquero hittade sin ny ägare Sara Johansson för ett par veckor sedan. Waquero är sen dess vet.besiktigad utan anmärkning och levererad till sin nya bostadsadress strax söder om Stockholm.

Lycka till med Waquero önskar vi och uppfödarna Stuteri Stubbäng, Ann Westling och Carl-Johan Persson!

Rakeback VH på Breeders

Publicerad av den Okt 9, 2015 i Hästar i träning, Tävling | 0 kommentar

Rakeback VH på Breeders

Under Breedersveckan på Flyinge hade vi 6-årige Rakeback VH till start och i kvalet skötte han sig som en prins och belönades med 80,2% och en 5.e plats bland 33 starter! Med många lovord om hans form och utbildningsstatus och bra poäng på alla parametrarna kändes det som en gedigen insats.

I Breedersfinalen blev Rakeback VH 6.a i både Breeders Trophy och Öppna Championatet för 6-åriga hästar på 77,8% trots en del blyghet inför den stora publiken och kamerorna. Rakeback skötte sig helt ok i finalen men var lite mer spänd pga den annorlunda och förändrade miljön sen kvalet. Vi är glada för en fin placering ändå och nästa år hoppas jag arrangörerna blir lika moderna som stora tävlingar och låter de unga finalhästarna få en extra morgonträningstid inför finalen.

För övrigt måste jag poängtera att jag tycker det är bra gjort av domarna i 5-7-årsklasserna då de verkligen korat bästa häst i varje årgång som vinnare!

 

RakebackBreeders2

 

 

 

 

 

RakebackBreeders6RakebackBreeders5RakebackBreeders3

Falsterbosummering

Publicerad av den Jul 12, 2015 i Tävling | 0 kommentar

Falsterbosummering

Vi hade två hästar till start i år, 5-årige Amos och 6-årige Rakeback VH, och båda skötte sig väl efter rådande förhållanden.

6-årige Rakeback VH startade sist i kvalklassen på onsdagen och under hela klassen hade det rått starka vindar men strax innan Rakeback skulle in på banan kom även regnet, i mängder! Rakeback gjorde ett tappert försök att trotsa kastvindar och regn på tvären och vi lyckades nästan, drygt 68% och 0,3% från final… Rakeback var mycket duktig då han fick det absolut värsta vädret i hela klassen och tvekade att gå ett par gånger rakt mot regnet men gav aldrig upp utan fullföljde programmet med tillit till ryttaren! Han kommer bli en finfin tävlingshäst!

5-årige Amos som är en ganska grön häst fick nästan 67% och hamnade i övre halvan av det enormt stora(50st) och starka startfältet. Amos tog Falsterbomiljön med viss spänning men ändå fortfarande koncentrerad på sin ryttare, duktigt!

Nu får båda hästarna ett par dagar ledigt och sen är intresserade köpare välkomna att höra av sig då båda hästarna är Till Salu!

Waquero – Till salu

Publicerad av den Maj 23, 2015 i Saluhästar | 0 kommentar

Waquero – Till salu
Dressyrvalack
Mbr val, f.2011, e: Wladimir O.A. -Warkant, ca 165 cm med tre mjuka gångarter och ett stort plus för galoppen.
Waquero kommer från ett välmeriterat möderne och har en mycket stor ridbarhet och en positiv inställning till arbete och livet i synnerhet! En snäll och glad häst med glimten i ögat som är rolig att jobba med och har en fin mun.
Grundriden. Exp.röntgad 2014.
Hör gärna av er för mera info, via PM, mail: info@stallandre.com eller telefon: 0708753138

Årsdebut och MB-debut för Rakeback VH

Publicerad av den Maj 10, 2015 i Tävling | 0 kommentar

Årsdebut och MB-debut för Rakeback VH

6-årige Rakeback VH gjorde idag sin första start sedan finalen i Avelschampionatet för över 7 månader sen och dessutom i en MB:2 som var första gången i en MB-klass. Rakeback gjorde en elegant, mjuk och samarbetsvillig uppvisning och landade på dryga 71% och en 2:a-placering! Första kvalet till Falsterbo är avklarat.

Rakeback VH har stor potential för framtiden och kommer att bli till salu inom de kommande månaderna.

 

Adriano exporterad till USA

Publicerad av den Jan 25, 2015 i Hästar i träning | 0 kommentar

Adriano exporterad till USA

Tyvärr hjälpte inte trisslotterna denna gången, men tack alla nära och kära som bidragit! Igår åkte därför Adriano, som hade blivit min nästa GP-häst, mot sin nya ägare i USA, Sunrise Stud & Katarina Antens-Miller.
Jag försöker vara positiv och stolt och tänka på vilken förändring Adriano hann med under de två åren han stod hos oss och vilken härlig häst han var. Adrianos förmåga och talang för piaff och passage är i klass med två andra stjärnor, Don Charly och Darcia V.H., som jag också haft som unghästar. Jag hoppas verkligen att Adriano får chansen att blomma ut i sitt nya land i väster. Lycka till Adriano, vi kommer inte att glömma dig!

Filmen visar Adriano i höstas som 6-åring.

Adriano2014

Säsongsavslutning med flaggan i topp!

Publicerad av den Nov 25, 2014 i Tävling | 0 kommentar

Säsongsavslutning med flaggan i topp!

Vår duktiga stallchef och beridare Maria och hennes tjänstehäst Brazil avslutade säsongen på bästa sätt: Vinst i Prix St Georges på över 69% vid Dagstorps Rf:s tävlingar i helgen! Starkt jobbat Maria med förtidspensionären Brasse, är glad att Brasse kan komma dig till nytta och glädje. Vilken fin utveckling ni gjort sen februari och skönt att Brasse fortfarande kan lära ut nya lovande ryttare. Brasse är ingen amatörhäst och fungerar bara som han ska när han tycker ryttaren på ryggen gör rätt. Stort Grattis Maria och Brasse!!

Stall André i Hippson

Publicerad av den Nov 16, 2014 i Träning | 0 kommentar

Stall André i Hippson

I senaste numret av hästtidningen Hippson, nr 5, berättar Kerstin och Pernilla, om hur man kan utveckla hästens galopp. I samband med detta gjordes ett bildspel av gården och dess omgivningar av Hippson som nu finns att titta på här.

 

3 finalhästar under Breeders Trophy

Publicerad av den Nov 2, 2014 i Tävling | 0 kommentar

3 finalhästar under Breeders Trophy

En summering av Breedersveckan 2014 kommer här äntligen. Av tre startade hästar gick samtliga till final efter första kvalet efter tre bra prestationer av Rakeback VH(5 år) och Adriano och Roma( 6år)! Rakeback var 10a på 76,6% i sitt kval, Adriano 5a på 74,6% och Roma 2a på 76,8%. I finalerna måste jag säga att det blev lite stolpe ut.. Rakeback blev skrämd av en av filmkamerorna från Clipmyhorse vilket påverkade honom och hela ritten och gjorde att han slutade i nedre delen av finalfältet. Kämpen Roma gick med tungan ute delar av programmet pga en begynnande kolik som hon fick ett par timmar efter finalen och slutade också därför i nedre halvan av finalen. Däremot tyckte jag själv Adriano gick bra för sin ålder och nuvarande utbildningsstatus men domarna var inte lika positiva. Adriano blev dock 6:e-placerad i BT på 75,8%!

Nu ska det bli kul att få rida riktiga tävlingar på hästarna 2015!

fotograf: Roland Thunholm

 

 

Roma

fotograf: Mathilda Månsson

Rakeback
fotograf: Tobias Hansson

Adriano
Fotograf: Mathilda Månsson