Stall André

Hästkunnade i generationer!

Giovanna mot en avelskarriär

Giovanna mot en avelskarriär

Giovanna f.2009 e.Don Romantic – Grundsee – Shogun**, uppfödd av Stuteri Stubbäng, åkte igår till sin nya karriär som avelssto hos Kingelstad Häst. Kingelstad Häst drivs av Yvonne Sterntorp Ingvarsson och Lars Ingvarsson.

Giovanna som gjorde det mesta rätt som 3-åring med utmärkta meriter som:

  • Vinnare av 3-årstestet i gångarter, Flyinge, april 2012, med 50 poäng(8-8-8-9-9-8)!
  • Vinnare av Rikssto i Flyinge, september 2012.
  • Finalist i 3-årschampionatet vid Svenskt Avel och Sportchampionat, 2012, med en 9:e placering.

Efter betessäsongen som 4-åring har inte Giovanna fungerat som tidigare i ridningen och efter ett gemensamt beslut mellan Pernilla och Stuteri Stubbäng, dvs Ann Westling och Carl-Johan Persson, har vi i samråd med veterinär kommit fram till att en avelskarriär blir det absolut bästa för Giovanna.

Med en elitpremierad härstamning på båda sidor, flertalet framgångsrika syskon i avel och sport och en mycket fertil stostam hoppas vi Giovanna förvaltar sitt arv väl och kommer Yvonne och Lars till stor glädje och nytta. Syskon att nämna är exempelvis: Diplom-och Elitstoet Donna Gerbera, Diplomstoet och 7-årschampionatsvinnaren Gazella, nyligen Sydafrika-exporterade Diabas och högaktuelle Zermillo som just nu gör danskt bruksprov i Herning med nye ägaren Andreas Helgstrand&Co.

Lycka till med kommande avelskarriär och vi hoppas få se många fina föl!